banner keuken

Natuursteen

Graniet

Graniet is een harde steensoort die daardoor uitermate geschikt is voor hoge gebruiksbelastingen. Tevens zijn deze soorten vorstbestendig. De oppervlaktebewerkingen kunnen zijn: hoogglans gepolijst, gezoet (mat) en geborsteld.

Voorbeelden van ons plaatmateriaal:

Belgisch hardsteen

De Blauwe Steen, ook wel het Blauwe Goud genoemd, wordt gebruikt voor zeer veel toepassingen binnen en buitenshuis. Door verschillende afwerkingen toe te passen krijgt Belgisch Hardsteen een geheel eigen karakteristieke uitstraling.

Het toepassingsgebied varieert van keukenbladen tot tafels, van vensterbanken tot (raam-) dorpels, van complete badkamers (vloer en wanden) tot openhaard afwerkingen, van buitenterras tot gevelbekleding en ga zo maar door. (zie carrieresduhainaut & pelt-hooykaas)

Marmer

Marmers bestaan hoofdzakelijk uit kalk en zijn kenmerkend door hun “warme” uitstraling en attractieve kleurschakeringen. De meeste marmers zijn vorstbestendig. De oppervlaktebewerkingen kunnen zijn: hoogglans gepolijst, gezoet (mat), verouderd en hakbewerkingen.

Leisteen

Leisteen is een sterk gelaagd materiaal dat na het splijten een natuurlijk ruw oppervlak heeft. Deze scherven worden vaak gezaagd en als vloertegels gebruikt. Ook is het mogelijk natuurlijke vormen te behouden: de zogenaamde flexstones. Leisteen heeft meestal een donkere kleur.

Kwartsiet

Kwartsiet is een gelaagd materiaal dat na splijting een natuurlijk ruw oppervlak heeft. Door de structuur heeft kwartsiet een zeer hoge anti-slip waarde en door de hardheid kan het een hoge gebruiksbelasting ondergaan.